fredag 24 januari 2020

Alperna runt 2020, Hotell Berghof Seefeld
Siegfried Mazagg
var en Österrikisk arkitekt utbildad i Bauhausskolans form och arkitektur. Han föddes 1902 och dog 30 år gammal. Han verkade i Tyrolen och ritade mängder av projekt där en del blev byggt, bland annat i Innsbruck och Seefeld. Han ritade detaljerat och med stor omsorg om detaljer i hus, inredningar och möbler. Han var också en stor karikatyrtecknare, men jag gissar att han inte var någon större älskare av skidåkning.


Hotell Berghof byggdes 1930 och är alltså 90 år i år. Det är tredje generationen i samma familj som äger det. Det är renoverat och underhållet under åren och många av de ursprungliga detaljerna finns kvar.  Det är skyddat av någon form av kultur- byggnadsskydd från myndigheterna.Lobbyn är inredd i mörkbetsad faner/plywood,  golvet är i ekparkett och ligger i rutor på diagonalen och möblerna är ursprungliga.Köket fungerar numera enbart som ett tillredningskök för frukost och hela inredningen där är också intakt.

Exteriört är det mörkbetsad fjällpanel och vit puts. På tornet som är putsat är det förskjutningar i putsytorna och frilagda enstaka stenar, ibland två och två, som dekorationer i väggytan.


Så – för den som gillar att bo på ett arkitekturhistoriskt intressant hotell där man upptäcker nya detaljer hela tiden kan vi varmt rekommendera Hotell Berghof.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar