onsdag 22 januari 2020

Alperna runt 2020, 21-22 januari, Leutasch

Tisdag
Leutasch var så bra igår så det gjorde vi om igen. Denna gången började vi i andra ändan av dalen, längst ner. Då var det motvind först och lättåkt på slutet. När vi kände oss färdigtränade ställde vi bilen med vindrutan mot solen, öppnade takluckan och hade lyxlunch med köpemackor.

Mätta och belåtna besökte vi ortens Alpenbad, lekstuga för stora. Alla sorters bastu, kalla och varma bad, vattenfall med dundermassage, utomhuspool mm.


 

Rena och fina lämnade vi badet och hittade ett meddelande från Jonas, Eva och Alvi att de hade åkt till Seefeld för flera timmar sedan att träffa oss. Fick bli gemensam middag med märkligaste rätten "bananfocaccia med chokladfondant". Det påminde mig om glädjen på frukosten i lördags morse på IBIS hotellet med nutellapumpen, samma sort som Berlin.Onsdag
Telefon från Eva mitt i härliga frukosten när vi kämpade med var sin omelett stor nog för två. "Hej, vi sitter på tåget till Seefeld och tänkte åka skidor med er." Ojdå, full fart med tandborsten och iväg. Idag fostrande upp- och neråkning med omeletten som barlast.


Skidmuseum från legendarer i spåret, M. Agestam till vänster

På bergets topp vid Ferienheim Wildmoos fyllde vi på med Käseknödl mit Sauerkraut efter rekommendation av Utemagasinet. Den fick vara barlast på återfärden.


1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera