måndag 27 januari 2020

Alperna runt 2020, Marcialonga

Måndag 27 januari
Så var Marcialonga passerat, men låt oss först börja med
Lördag 25 januari
Dagens tur med PWT-travel gick till Val di Fiemme stadion där Tour de ski kör sin sista dag innan klättringen upp för pisten. Här finns också en kulle som kallas för Johan Olsson efter något ryck i en femmil. Kanske den i bakgrunden på bilden.

Vi testade spåret för Marcialonga. Utmärkt spår men allt är konstsnö och ingen snö utanför vägen. Må ingen köra utanför och krascha i diket.


Tillbaka på stadion fick vi våfflor och undrade vad det heter på italienska. "Jeg vet ikke" sa damen som serverade. "Vi kaller dem vaffler." Det var PWTs norska konkurrent som bjöd och undrade varför vi inte åkte med dem.
Efter våfflorna åkte vi spåret mot Campitello och konstaterade att det här blir bra imorgon. Sista backen upp till byn  är en berömd avslutning, 200 m upp på 2 km. På vägen upp blev vi passerade av Britta Johansson Norgren, flerfaldig segrare i damklassen. Hon kör för Lager 157 Ski team. Ni måste kolla in deras film på Facebook från Marcialonga. Länk till Lager 157 ski team på FB. Kolla inlägget som heter "Marcialonga en skidresa utöver det vanliga..." Cirka 11:10 in i filmen kommer en surprise-surprise.

Snart blev det kväll och Greta Garbo kröp till sängs brevid mig i matchande färger.


Det blev natt följt av
Söndag 26 januari
Väckarklockan stod på 4:30, men redan 4:00 vaknade jag med intensiv smärta magen. Frukost vid 5 men jag kunde inte äta och göra något annat heller. Så går inte att börja dagen om man ska köra 70 km skidor. Tack och adjö till det loppet för min del.

Mycket senare än planerat kom alla in. Eva-Katarina till Predazzo och Maria och Jonas till Cavalese. Maria kom in på 8:59 mot planerade 8:00. Säger en del om förhållandet. Mer om det i nästa blogginlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar