torsdag 26 januari 2017

ALPERNA RUNT 2017, Till Montafondalen

Avslut i Obergurgl. Vi lämnade vår fina lägenhet, där vi kunde äta vår kvällsmat och spara kostnaden för fyra restaurangbesök.Lägenheten i Obergurg

Planen var att köra några km i skidspåret i Untergurgl och sedan fara vidare. En snabb titt i spåret sa att det bitvis mera var en tvåfilig grusväg än ett skidspår. Gärna stenslipning, men bara när vi själva vill. Bättre vill vi ha så vi for vidare. Nästa mål Sankt Gallenkirch i Montafondalen. På vägen passerade vi Zams där vi vandrade med Jan G och Birgitta för fyra år sedan. Vi kom nerdansande från berget till höger på bilden.

Vägen förbi Zams - annars mest en tunnel


Montafondalen är en lite dold pärla för svenskar än så länge, men kommer säkert att bli mera känt efter hand. Man åker sakta och lungt i en slingrande dal tills man når sitt boende. För vår del en liten pension med några rum och frukostservering. Vi blev mottagna av värdparet med kaffe och lite kunskap om trakten. Utanför huset går det ett skidspår på runt 7 km. Men först lite lunch på balkongen.Spåren var superfina. Inte slitna, bra fäste och fint glid. Vackert som bara den längs med en fors. Summa 17 km innan kylan kom krypandes. Ett klart lyft jämfört med spåret i Untergurgl.

Trevlig middag på kvällen där vi hamnade brevid ett holländskt pappa-dotter-par. Ett sådant där möte som ger ett trevligt samtal och förhöjer dagen. Nu ska vi sova ett tag och hoppas på en fin frukost imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar