onsdag 25 januari 2017

ALPERNA RUNT 2017, Ötztal, Obergurgl och Hochgurgl 2017-01-25

Dagen började ganska segt, turåkningen på stighudar igår satt kvar i benen. Men när vi väl kom igång fastnade vi i en riktigt bra, lång, hyfsat brant och underbar, folktom backe som vi ägnade många åk. Vi tog möjligheten att ligga och träna stil och åkning som vi sällan har gjort tidigare. Böja benen, sätta i kanterna, runda svängar utan sladd, händer och armar rakt fram och på samma höjd. Många träningsåk blev det. Till slut åkte vi upp till topphyttan på Wurmkogel och drack espresso med utsikt över Ötztal på ena sidan och Italien på andra hållet.

Hochwurmkogel 3040 möh, stenbocken tittar ut över Ötztal
Ner igen och fortsättning på intensivträningen och energipåfyllning med gulaschsoppa på den nybyggda ”Top Mountain Crosspoint”.  Där finns även ett motorcykelmuseum vilket sannolikt lockar alla motorcykelåkare som passerar över Timmelsjoch på sommaren.


Jättefin restaurang med stort soldäck god mat och bra kapacitet på det mesta utom på den nya personalen som hade missat logistiklektionerna. Det innebar att de missade att ta vår beställning av blåbärsstrudel – men den får vi väl äta någon annan stans J.

Utomhusmuseum om "schweizertallen"
 Vi avslutade eftermiddagen med ytterligare träningsåk på ben som började bli utåkta efter all ”jägarvila”. Vi kom i alla fall med sista kabinen i tvärliften. Liftkillen muttrade när han slängde igen liftingången efter oss och stängde för dagen. Över till sista backarna hem där vi fick åka nypistat eftersom pistmaskinerna redan hade gått igång. Det gjorde att vi insåg att det där med att vara först ut på morgonen är överskattat, man kan lika gärna avsluta dagen med manchester.


Vi gjorde samma skojiga iakttagelse idag – seniorvecka!!! Ibland får vi känslan av att så här är det nog i de svenska pensionärsbyarna på Spanska sydkusten. Vi delade liftkabin med ett par som var mer än styvt sjuttiofem år. Mannen åkte bräda…. När vi avslutade nere i byn kom en äldre man bärande på ett par skidor, han hade vanlig klädsel, en bit efter kom en dam aningens linkande. Damen hade skidkläder, pjäxor och hjälm och såg ut som om hon hade åkt hela dagen – hon var rejält över sjuttiofem. Åka skidor kunde hon – men hennes man fick gärna bära skidorna från backen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar