tisdag 24 januari 2017

ALPERNA RUNT 2017, Ötztal, Obergurgl 2017-01-23

Klockan ringde kl 07.00 och vi snoozade lugnt vidare till tio i åtta…. Det är skönt att sova efter många timmar på autobahn och kämpigt längdpass i uppförsspåret i Zwieselstein. 2 mil på samma tid som tre, och som kändes som tre mil, måste väl ge samma träning?

Vi bor i en liten lägenhet med eget pentry. Frukosten serveras i Brosers frukostpension vid huvudgatan. När vi kom ut på morgonen fick vi hälsa på ett gäng glada haflingerhästar.  De var utsläppta på morgondans i snön med kyrkan som bakgrund. Härlig frukost och sen upp och köpa liftpass. Både jag och Lennart är seniorer här och dessutom har de lågsäsong hela januari så vi kom undan rätt bra.

Solen strålade på alla bergstoppar runt omkring, men byn får nog inte mycket sol under januari. Bergen är brutala och vilda. Vi passerade här sommaren 2013 och då fortsatte vi över passet, Timmelsjoch, in i Italien. Själva passet är stängt vintertid. Fortfarande vallar man tusentals får från Italien och över passet varje försommar och tillbaka på hösten. Det var också här som två turister hittade Ötzi-mannen för 25 år sen. Han levde här för över 5000 år sen och kan också ha varit fårbonde – svindlande!


Utsikt mot Italien
Vi har haft en riktigt skön skiddag, stilla, kallt och strålande sol. Inga särskilda liftköer och bra med plats i pisterna. Efter ett tag insåg vi att vi inte är ensamma seniorer. Det är fullt med äldre människor i backarna och vi är definitivt inte äldst – tvärtom. Dessutom är det välskolade skidåkare men av en äldre årgång än vi brukar åka tillsammans med annars.

Våra nya skidor är helt underbara att åka på. Vi har stått på rätt bra genom hela systemet från Obergurgl över till Hochgurgl och avslutade med ett antal åk i två fina svartbackar överst i Obergurgl innan vi åkte ner i skuggdalen och till hotellet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar